Extra coronamaatregelen in de politiezone

In de gemeenten van de politiezone Vlaamse Ardennen (Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem) zijn alle niet-professionele wielerwedstrijden - inclusief VTT- en cyclotochten - tot en met 18 april 2021 verboden.

Iedereen voelt ondertussen aan dat de coronacrisis niet meteen achter de rug zal zijn. We vinden het belangrijk om de organisatoren duidelijkheid te geven. Vorig jaar moesten vele organisatoren hun evenement op het laatste nippertje annuleren. Met deze maatregel willen we voorkomen dat ze nodeloze voorbereidingen treffen.

Vergunning voor activiteiten en evenementen

Als je een evenement dat tot een samenscholing kan leiden, wil organiseren, moet je dit voortaan aanvragen bij het gemeentebestuur. Wij onderwerpen je activiteit dan aan een risicoanalyse. Daarna bezorgen we al dan niet een vergunning.

Organiseer je bijvoorbeeld een take away of een pannenkoekenverkoop, dan kan dat zodra je de goedkeuring hebt van het lokaal bestuur. Krijg je een goedkeuring, dan moet je je uiteraard steeds houden aan de federale maatregelen.