Het mysterie 030121...

“Kluisbergen is klaar voor een frisse start en stelt met trots zijn nieuw logo voor.”

Kluisbergen viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. En dat laten we niet zomaar passeren.

Door de coronacrisis kan het jaar niet starten met de traditionele nieuwjaarsreceptie. Een receptie die op 03.01.2021 door ons jubileum een extra feestelijke toets zou gekregen hebben. Maar niets ondernemen zit niet in onze aard. Met trots kunnen we bij de start van het nieuwe jaar en ter gelegenheid van 50 jaar Kluisbergen, ons nieuw logo met bijhorende huisstijl voorstellen.

Het logo

Het logo is zeer eenvoudig maar heeft toch, dankzij de helling, een dynamische uitstraling. De kleuren in het logo zijn kenmerkend voor Kluisbergen: het groene verwijst naar het landelijk karakter en de weidse natuur en het blauwe naar het ondernemerschap en het bruisend (verenigings)leven. De groene omgeving van Kluisbergen voedt het ondernemende karakter in de gemeente. Beiden zijn met elkaar verweven, groen en blauw lopen naadloos in elkaar over.

Het nieuw logo moet bijdragen tot een mooie, dynamische en uniforme stijl. Zo willen we Kluisbergen een gezicht geven, het samenhorigheidsgevoel versterken en tonen dat we trots zijn op onze gemeente. Elke vorm van communicatie en promotie, voor zowel de gemeente als het OCMW, zal gebeuren binnen het uitgestippelde kader van de huisstijl.

Je kan het logo en de huisstijl terugvinden in het infomagazine, op alle administratieve stukken, op de vlaggen en infoborden in de straat, op het wagenpark, op de nieuwe website en op onze sociale mediakanalen (waaronder ook de kersverse Instagrampagina van Kluisbergen).
 

 

Gemeentelijke basisscholen

Ook de gemeentelijke basisscholen krijgen een nieuw logo. Onder de leuze: ‘twee scholen, één team, één visie’ treden zij naar buiten met een uniform en herkenbaar logo.

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Het mysterie 030121.be

Om jullie warm te maken voor de lancering van het logo, werd een mysterieuze communicatiecampagne opgezet. Via de sociale mediakanalen en op de website www.030121.be werden 4 verschillende ‘teaserfilmpjes’ gelanceerd. Jullie ontvingen allemaal een flyer in de bus die verwees naar de website.

In de filmpjes, die volledig opgenomen werden op het grondgebied van Kluisbergen, werd er verwezen naar 03.01.2021 (de datum waarop het logo bekend gemaakt werd). De aandachtige kijker kon enkele verwijzingen naar de gemeente opmerken. Zo figureerde onze burgemeester, heel subtiel, in elk van de 4 filmpjes, was het wapenschild zichtbaar en waren enkele wandelknooppunten te zien.

De filmpjes