Regioleverancier slaat brug tussen lokale ondernemers en hun gemeente

De lancering van een uniek platform geeft Oost-Vlaamse kmo’s de kans zich voortaan met enkele muisklikken kandidaat te stellen voor overheidsopdrachten.

Overheidsopdrachten geven zuurstof aan de lokale economie. De coronacrisis heeft dit nog duidelijker gemaakt. Denk maar aan de vele ‘Koop Lokaal’ acties. Maar volgens een Europese studie komt maar bij 34% van alle overheidsaanbestedingen in België een kmo als winnaar uit de bus. De lokale handelaar valt dus vaak uit de boot. Hoe komt dat nu?

Obstakels en vooroordelen

Een aantal obstakels en vooroordelen houden kmo’s tegen om zich te engageren voor aanbestedingen. Aanbesteders en kmo’s vinden nog altijd moeilijk de weg naar elkaar. En dan is er nog de bureaucratische rompslomp, gebrek aan informatie en de schrik voor de procedure.

De oplossing?

Eenvoudigere administratie, een gecentraliseerde en publiek toegankelijke databank, sensibilisering. Kortom. De regioleverancier. Een nieuw aanbestedingsplatform dat de brug slaat tussen lokale besturen en handelaars uit de buurt. Een tool voor lokale aanbestedingen. Een applicatie die lokale besturen ondersteunt bij hun aankoopbeleid.

Het platform dat aanbesteders en bedrijven verbindt

De regioleverancier is er zowel voor aanbesteders als voor ondernemers. Het bundelt overheidsopdrachten van Oost-Vlaamse steden en gemeenten, intercommunales en andere semipublieke organisaties, zoals politie, OCMW’s … Oost-Vlaamse bedrijven kunnen zich in enkele klikken registreren. Zo missen ze nooit nog een aanbestedingskans. Het is een gebruiksvriendelijk, toegankelijk en overzichtelijk platform. Overheden kunnen nu ook voor hun aanbestedingsbeleid de lokale kaart trekken. Ze bereiken meer lokale handelaars en stimuleren het lokaal aankopen.

Meer info

Meer info vind je op www.regioleverancier.be.

De regioleverancier is een samenwerking van de Oost-Vlaamse intercommunales SOLVA, Veneco, DDS en Interwaas, met de provincie Oost-Vlaanderen en de provinciale afdeling van Unizo.