Ronde van Vlaanderen 2021

Door de coronacrisis zal de Ronde van Vlaanderen ook in 2021 niet het vertrouwde volksfeest worden.

Om ervoor te zorgen dat de Ronde zo veilig mogelijk kan plaatsvinden, zullen er op die dag enkele extra maatregelen gelden. Hieronder vind je een overzicht:

1. Veiligheidszones

Op het grondgebied Kluisbergen worden volgende veiligheidszones ingesteld.
Tussen 10.30u en 18.30u zal geen publiek toegelaten worden in deze veiligheidszones:

Veiligheidszone 1 – Oude Kwaremont

Broektestraat, Paddestraat, Ommegangstraat, Kwaremontplein, Keuzelingsstraat, Schilderstraat, Feelbosstraat, Ronse Baan, Ronde van Vlaanderenstraat, Eisdale, Stationsstraat (van Ronse Baan tot aan  Parklaan), Parklaan, Brugzavel (van Parklaan tot Broektestraat).

Veiligheidszone 2 – Paterberg

Lamontstraat (van Ronse Baan tot Kalkhovenstraat), Kalkhovenstraat, Middelloopstraat, Paterbergstraat, Stooktestraat, Rampe, Lamontstraat (van Paterbergstraat tot Terboekerstraat).

Veiligheidszone 3- Zandstraat

Zandstraat (grondgebied Kluisbergen).

Let op!

In de veiligheidszones wordt er geen publiek toegelaten.

Als je in een veiligheidszone woont, mag je wel je knuffelcontact uitnodigen om binnen bij je naar de wedstrijd te kijken en mag je met je buitencontacten in jouw tuin samen komen.

Je knuffelcontact en buitencontacten moeten vóór 10.30 uur bij je aan komen en zullen pas na 18.30 uur opnieuw kunnen vertrekken.

2. Verkeersvrije driehoek

Om te vermijden dat fervente wielerliefhebbers alsnog proberen om de hellingen te bereiken om de Ronde te volgen zal er opnieuw een verkeersvrije driehoek worden ingesteld tussen de Pontstraat, de rotonde in Kerkhove en de Zandstraat. Deze maatregel zal ingaan om 10.30 uur en zal opgeheven worden rond 18.30 uur. Dit betekent dat er in deze tijdspanne geen verkeer meer zal doorgelaten worden, ook geen plaatselijk verkeer.

3. Verbod op randactiviteiten

Er mogen geen randevenementen of bijkomende commerciële activiteiten georganiseerd worden.

Het aanbieden van parkeerplaatsen of het openhouden van een camping voor mobilhomes wordt beschouwd als een randevenement of een bijkomende commerciële activiteit, en is dus ook niet toegelaten.

4. Mondmaskerplicht

Het dragen van een mondmasker is, net zoals bij alle andere wielerwedstrijden, verplicht langs het parcours en dit vanaf één uur voor tot één uur na de verwachte doortocht (snelste schema) van de wedstrijd.

5. Extra verkeersmaatregelen

Verder zullen er, net zoals voorgaande jaren, ook in verschillende straten bijkomende verkeersmaatregelen van kracht zijn zoals éénrichtingsverkeer en het verbod om te parkeren.

Controle

Op de dag van de Ronde zullen door de politiediensten controles uitgevoerd worden op de bovenstaande maatregelen. Het gemeentebestuur doet dan ook een oproep aan haar inwoners om bovenstaande maatregelen na te leven, om ook deze Ronde van thuis uit te beleven en om niet langs het parcours te gaan supporteren. Dat is veel gevraagd, dat weten we. Maar we zijn ervan overtuigd dat we op jullie kunnen rekenen.