Werken Rozenlaan

Wegenis- en rioleringswerken in de Rozenlaan

Op maandag 6 september starten de wegenis- en rioleringswerken in de Rozenlaan. In eerste fase zal de aannemer in de Rozenlaan, in het verlengde van de Parklaan werken.

Vanaf midden september zal ook de Pontstraat onderbroken worden. Vanaf dan wordt er ook gewerkt op de kruispunten: Rozenlaan/Pontstraat en (in het kader van de wegeniswerken in de Berchemstraat) op het kruispunt Pontstraat/Berchemstraat.

De werken op beide kruispunten worden op elkaar afgestemd zodat de tussengelegen woningen steeds via één van de kruispunten bereikbaar blijven voor bewoners en hulpdiensten.  

De eerste fase van de werken in de Rozenlaan zal behoudens onvoorziene voltooid zijn tegen eind dit jaar. In fase 2 worden dan aansluitend de straten van de wijk Rozenlaan aangevat.

Plaats

plaats

Planning

fasering

Waarom deze werken

Langs het volledige project wordt er een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Dit wil zeggen dat het afvalwater en het regenwater zullen afgevoerd worden naar een apart rioleringsstelsel. Hierdoor wordt het effect op de waterkwaliteit sterk verbeterd gezien er bij hevige regenbuien minder verdund afvalwater zal geloosd worden op de beken en de Schelde.

Openbaar vervoer

De bussen van De Lijn worden omgeleid via de Stationsstraat, Kerkstraat en Oudenaardebaan.

Lijn 65 richting Oudenaarde: de haltes Brugzavel (Sofinal) en Pontstraat worden niet bediend. Een tijdelijke halte wordt voorzien op de Oudenaardebaan thv de Pontstraat

Lijn 65 richting Avelgem: de haltes Pontstraat, Brugzavel (Sofinal) en Zonnestraat worden niet bediend. Tijdelijke haltes worden voorzien op de Oudenaardebaan thv de Pontstraat en in de Molenstraat.

Lijn 66 richting Oudenaarde: de haltes Brugzavel (Sofinal) en Pontstraat worden niet bediend. Een tijdelijke halte wordt voorzien op de Oudenaardebaan thv de Kerkstraat en thv de Pontstraat

Lijn 66 richting Avelgem: de haltes Pontstraat, Brugzavel (Sofinal) en Zonnestraat worden niet bediend. Tijdelijke haltes worden voorzien op de Oudenaardebaan thv de Pontstraat en thv de Kerkstraat.

Vragen?

Een praktische vraag over bv. de toegang tot uw woning of de afwerking van de oprit? Verhuis of levering gepland, …? Neem dan contact op met de werfleider:

Ook de rioolbeheerder Farys en de gemeente Kluisbergen volgen dit project op.