Printvriendelijke versie

Dienst Omgeving breidt uit met een woon- en energieloket.

De Dienst Omgeving (Stedenbouw en milieu) werd recent versterkt met Joakim Lepère (via het Intergemeentelijk samenwerkingsverband met Solva). Joakim zal ons met zijn jarenlange ervaring in de bouwsector, één dag in de week (elke donderdag) bijstaan voor alles wat te maken heeft met energie en wonen.

Heb je vragen over wonen of energie of ben je van plan om je woning te renoveren?

Misschien heb je dan wel recht op een premie van Wonen-Vlaanderen of Fluvius. Voor bepaalde energiebesparende maatregelen (zoals dakisolatie, hoogrendementsglas, vervangen van een verwarmingsketel, …) kom je misschien in aanmerking voor een renteloze energielening.

Had je graag professioneel advies?

Om duurzaam en vlot te verbouwen, vraag je best advies aan een onafhankelijke expert. De renovatieadviseur van de Provincie Oost-Vlaanderen komt persoonlijk en in Kluisbergen gratis bij jou aan huis, voor de opmaak van een concreet stappenplan en technisch advies.

Te hoge energiefactuur?

Joakim maakt voor u graag een V-test. Daarna vergelijken we de verschillende leveranciers. Verkies je voor het plaatsen van zonnepanelen, zonneboiler en/of warmtepomp? Hij helpt je graag uitzoeken welke maatregel het best bij je past.woonenenergieloket

Als inwoner van Oost-Vlaanderen kan je je ook jaarlijks inschrijven voor de groepsaankoop Groene Stroom van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Momenteel loopt er nog een groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie via intercommunale Solva. Joakim kan je daar alles over vertellen.

Verhuur je een woning en je hebt vragen over de woonkwaliteit? Of ben je op zoek naar een nieuwe huurwoning? Vragen over de huurwetgeving, opzeg huurcontract, kosten,… ?  Kom zeker eens langs.

Voor alle wooninfo:

Joakim is elke donderdag aanwezig op de dienst Omgeving, Berchemstraat 55a, 9690 Kluisbergen of telefonisch op 055/23 16 43. We vragen wij u wel om eerst telefonisch een afspraak te maken.Terug naar alle nieuws