Printvriendelijke versie

Cementgebonden asbest ook (op afspraak) in recyclagepark Kluisbergen

Vanaf 8 september kan je, na het maken van een afspraak, cementgebonden asbest naar het recyclagepark in Kluisbergen brengen. Je kan er terecht op dinsdag 8 september, 22 september, 6 oktober en 20 oktober, telkens tussen 10u en 13u. 

Opgelet, zonder afspraak mag je geen asbest brengen!

Ook op 3 andere recyclageparken van ILvA (Erpe-Mere, Denderleeuw en Geraardsbergen) kan je op afspraak terecht met hechtgebonden asbest. Hieronder vind je nogmaals de voorwaarden.

VOORWAARDEN:

·Je bent verplicht eerst een afspraak te maken.

·Je moet je asbest verpakt aanbieden! Onverpakt asbest wordt niet aanvaard.

·Je mag maximaal 1,5 m³ of 40 m² brengen.

·Je mag geen ander afval brengen.

·Je kan asbest niet tijdens de normale openingsuren of naar een ander recyclagepark brengen!

OP AFSPRAAK

Maak een afspraak:

·online: https://ilva.mijnrecyclagepark.be/

·telefonisch: 053 85 85 45 (tijdens de openingsuren van ILvA)

De afspraak wordt gemaakt op naam en rijksregisternummer. Hou dit dus bij de hand wanneer je de afspraak maakt. Enkel de persoon waarvoor de afspraak is gemaakt, krijgt via de identiteitskaart toegang op het recyclagepark op het vastgelegde tijdstip.

Bij het maken van de afspraak moet je de hoeveelheid hechtgebonden asbest vermelden die je zal brengen (maximaal 1,5 m³ of 40 m²).

VERPAKKEN

Om de veiligheid tijdens het transport en bij het aanleveren te garanderen, verplichten we dat hechtgebonden asbest verpakt wordt. De verpakking moet doorzichtig zijn. Onverpakt asbest wordt geweigerd!

Kleine stukken asbest kunnen in een doorzichtige plastic zak worden aangeboden, die goed is dichtgemaakt.

Grote stukken, zoals golfplaten, moeten ook doorzichtig worden verpakt. Ze kunnen bijvoorbeeld gewikkeld worden in folie.

TARIEF

Elk gezin heeft jaarlijks recht op de gratis aanvoer van 200 kg hechtgebonden asbest op het recyclagepark. Daarna betaal je het tarief voor niet-recycleerbaar afval:

0 – 2.000 kg                    € 0,05 / kg

2.001 – 5.000 kg             € 0,10 / kg

Meer dan 5.000 kg         € 0,20 / kg

Geef aan de ingangszuil aan dat je met asbest komt.

GA VEILIG OM MET ASBEST!

De andere regels rond asbest blijven gelden. Niet-hechtgebonden asbest wordt niet aanvaard op het recyclagepark. Dit moet door gespecialiseerde bedrijven worden verwijderd.

Breek asbest niet in stukken, gooi er niet mee en draag beschermingskledij. Je vindt hier alle informatie over hoe je veilig met asbest omgaat: https://ovam.be/omgaan-met-asbest.Terug naar alle nieuws