Opladen budgetmeters

De budgetmeter is een toestel die de netbeheerder plaatst op uw gas- en/of elektriciteitsteller bij betalingsmoeilijkheden. U ontvangt een bijhorende kaart, die u telkens opnieuw moet opladen.

De maatschappelijk werker activeert dan uw kaart voor dit bedrag. Daarna kan u thuis de kaart in het toestel plaatsen en u heeft voor dit bedrag elektriciteits-of gascapaciteit. Wanneer het bedrag is opgebruikt, valt de levering automatisch terug op 10 Ampère voor elektriciteit of op 70 euro noodkrediet voor gas. U moet uw kaart dan weer herladen aan de oplaadterminal. Vooral voor gas, is het beter om op te laden vooraleer u het noodkrediet gebruikt om een herstart van de budgetmeter te vermijden.

Voorwaarden

Indien u als huishoudelijke klant door uw commerciële energieleveranciers wordt opgezegd (en geen andere leverancier vindt), dan komt u bij de beheerder terecht. Die treedt dan op als sociale leverancier. In Kluisbergen is de sociale leverancier voor gas en elektriciteit Eandis. Indien u de facturen van Eandis niet op tijd betaalt en in gebreke wordt gesteld, plaatst Eandis een budgetmeter. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat u verder energie kan verbruiken, maar wordt vermeden dat er nieuwe energieschulden ontstaan.

Procedure

De bedoeling is dat de energie eerst betaald wordt aan Eandis.  Met het rekeninguittreksel kan u terecht op het OCMW om het overgeschreven bedrag te laten plaatsen op de budgetmeterkaart.  Thuis wordt de opgeladen kaart ingebracht in de budgetmeter en kan energie worden verbruikt voor dit bedrag.

Wat meebrengen

  • Budgetmeterkaart
  • Bewijs van overschrijving van betaling aan Eandis

Sociale Dienst

Parklaan 16
Kluisbergen
T 055 23 16 39
F 055 23 16 59
Mail ons
Openingsuren

maandag

08.00u - 12.00u

dinsdag

08.00u - 12.00u

woensdag

08.00u - 12.00u

donderdag

08.00u - 12.00u

vrijdag

08.00u - 12.00u

namiddag op afpraak