Electriciteit en gas

Eandis

Eandis, als onafhangkelijk netbedrijf, voor de dienstverlening rond energie en u kan er terecht voor :

  • meteropneming: meterstand doorgeven, verbruikshistoriek raadplegen
  • verhuizing: wat u moet doen bij eventuele verhuis
  • aansluitingen: aansluitbaarheid, nieuwe aansluitingen, wijzigingen bestaande, dossieropvolging, contracten en reglementen
  • netuitbreiding: ben je aansluitbaar op het aardgasnet ?, voorziene uitbreidingen, nieuwe appartementsgebouwen
  • rationeel energiegebruik: acties en premies, advies en spaartips
  • sociale openbaredienstverplichtingen: beschermde klante, budgetmeters, oplaadpunten
  • nettarieven

Algemeen nummer : (078) 35 35 34 - alle dagen van 8u tot 20u, op zaterdag van 9u tot 13u of op www.eandis.be

Gasreuk

Wilt u een gasreuk melden, bel dan naar het gratis nummer 0800 65 0 65. Dit nummer is 24 uur op 24, 7 dagen op de 7 te bereiken. Oproepen worden prioritair behandeld.

Defecte straatlampen

Defecte straatlampen kan u niet alleen melden aan uw gemeente, u kan ook het gratis nummer 0800 63 5 35 bellen. Deze dienst staat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 tot uw beschikking. Ook via de website van straatlampen kunt u defecten melden.
Geef steeds de volledige adresgegevens van waar de defecte straatlamp zich bevindt. En indien mogelijk ook het identificatienummer van de paal vermelden. Daarna wordt het defect zo snel mogelijk hersteld.

Storingen en defecten

Voor het melden van storingen en defecten op het elektriciteits- of aardgasnet, belt u naar het nummer 078 35 35 00;  24 uur op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar.

Vrije energiemarkt

De VREG zorgt ervoor dat de Vlaamse elektriciteits- en aardgasmarkt efficiënt georganiseerd wordt en werkt. Daartoe verstrekt zij advies aan de Vlaamse overheid en controleert en reguleert zij de energiemarkt. Bovendien informeert zij de verbruiker - particulier, zelfstandige of industrieel - en geeft antwoord op de vragen, zodat hij zelf kan oordelen welke energieleverancier het beste bij hem past.

Erkende energieleveranciers: http://www.vreg.be/