Printvriendelijke versie

Techniekacademie Kluisbergen

Techniekacademie

Tussen 17/01/18 en 02/05/18 zullen in de gemeente opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar in het kader van de Techniekacademie, een initiatief van Hogeschool VIVES met als inrichter het gemeentebestuur Kluisbergen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze kennis laten maken met techniek en technologie, en bestaat reeds in verschillende gemeenten, met groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 16 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-kluisbergen.be . Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep (er worden 2 groepen voorzien). De deelnameprijs bedraagt €50, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Voor het 2e kind van zelfde gezin €5 korting.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Kluisbergen? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Kluisbergen ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Kluisbergen nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met sabine.poleyn@vives.be.

Voor meer informatie:

Interesse om deel te nemen, laat het weten via http://www.techniekacademie-kluisbergen.be/

Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES
Coördinator Techniekacademie West-Vlaanderen - rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34

Contactpersoon Kluisbergen: Lotje Demedts - (055) 23 16 15 – lotje.demedts@kluisbergen.beTerug naar alle nieuws