Printvriendelijke versie

Kluisbergen engageert zich om meer zorg te dragen voor senioren

Naarmate je ouder wordt, kom je voor nieuwe uitdagingen te staan. En dan wil je maar één ding: gezond oud worden. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Wat kan je zelf doen om gezond oud te worden? En wat kan het lokaal bestuur voor jou doen?

Logo Gezond+ (organisator van het slotevent) werkte het voorbije jaar met de seniorenraden en besturen van Oudenaarde, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Kruishoutem, Kluisbergen, Deinze, De Pinte, St-Martens-Latem en Nazareth aan een gezondheidsbeleid gericht op ouderen. Een klein jaar voor de verkiezingen werd de balans opgemaakt: waar liggen de kansen en uitdagingen? Zorgen dat senioren zo lang mogelijk op een comfortabele manier thuis kunnen blijven wonen, lijkt een doelstelling van zowat alle gemeentes.

In het kader van “LANGER GENIETEN IS ….” vond op donderdag 7 december 2017 het slotevent plaats in gastgemeente Gavere. De seniorenadviesraden van 10 steden en gemeenten in de regio zijn van mening dat het leven voor senioren zo gezond en aangenaam mogelijk moet gemaakt worden. Op dit slotevent ondertekenden ze samen met de bevoegde schepen van elke gemeente een engagementverklaring rond onder meer toenemende zorg, mantelzorg en vereenzaming.

Onze gemeente was vertegenwoordigd door enkele leden van de seniorenraad, met hun voorzitter Paul Vanelstraete en onze schepen en OCMW voorzitter Linda Van Den Abeele. Elke gemeentelijke vertegenwoordiger stelde een vraag aan hun bevoegde schepen of voorzitter van het OCMW.  Paul stelde de volgende vraag aan Linda: “Op welke manier kan er gezorgd worden voor een voldoende aangepaste huisvesting voor ouderen
en hoe stimuleert de gemeente zo lang mogelijk het zelfstandig wonen”. Linda antwoordde gepast  met de nodige uitleg en met perspectief voor de toekomst, daarna volgde het ondertekenen van het engagement.

Begin januari ontvangen alle 65-plussers terug de gezondheidskalender met daarin tips en activiteiten.  Deze kalender is ook te verkrijgen op het gemeentehuis.

Engagementsverklaring (pdf, 187.3 kB)Terug naar alle nieuws