Printvriendelijke versie

Open Monumentendag Zulzeke - zondag 9 september 2018

Op zondag 9 september gaat voor de 30ste keer overal in Vlaanderen Open Monumentendag door. 2018 is tevens het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. I.s.m. Erfdeel Kluisbergen wil de Cultuurraad het in tn_Kerk_zulzeke2007 gerestaureerde Hooghuysorgel van de kerk in Zulzeke graag nog eens onder de aandacht brengen. Redenen genoeg dus om deze unieke gelegenheid te benutten.

De kerk van Zulzeke is op die dag vrij toegankelijk van 10u tem 17.30u.

Tijdens de voormiddag kan u er genieten van blokfluitmuziek gebracht door Flute4You (Christine Delbar, Willy Mestdagh, Mieke en Geert Devos).

In de namiddag brengen organist Peter Jeurissen en celliste Hanna De Nef om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur telkens een concert van een 20-tal minuten. Een woordje uitleg over het orgel en de gebrachte werken zijn daarbij mooi meegenomen. Daarenboven ziet u door middel van video-projectie de muzikanten live aan het werk.
Ondertussen kan u ook de waardevolle collectie zilverwerk van deze kerk bewonderen en kan je deelnemen aan een Erfgoedwandeling van een ca 4 km met aandacht voor het historisch erfgoed in deze mooie landelijke gemeente.

In de parochiezaal recht over de kerk wordt er gezorgd voor een goeie kom soep, een drankje en een croque. Daar kan u dan tevens genieten van een tentoonstelling met foto’s uit de oude doos van Zulzeke; het verenigingsleven, de schooltjes van vroeger, …

Welkom!!!Terug naar alle nieuws