Printvriendelijke versie

Structureel onderhoud N36 Kluisbergen - Ronse baan

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 september met het structureel onderhoud aan de N36 (Stationsstraat en Ronse Baan). De werken lopen vanaf de Parklaan tot de Ronde Van Vlaanderenstraat. Ook het kruispunt aan de Ronde Van Vlaanderen straat wordt aangepakt. Met het structureel onderhoud worden twee asfaltlagen van de rijbaan vervangen. Tussen de Parklaan en de Stoutegemstraat worden er ook grote plantvakken aangebracht. De huidige (onverharde) parkeerstrook tussen de Feelbosstraat en de Stoutegemstraat wordt vervangen door een waterdoorlatende verharding. De werken duren naar verwachting tot eind november. 

Situatie voor het verkeer

Er wordt gewerkt in twee fases. Eerst wordt de weghelft met de rijrichting Kerkhove/ Anzegem aangepakt. Vervolgens, in de tweede fase, wordt er gewerkt op de weghelft in de richting van Kwaremont/ Ronse. Tijdens de gehele tijd van de werken wordt de werfzone éénrichtingsverkeer, in de richting van Ronse.

Het verkeer in de richting van Anzegem volgt een omleiding:

  • Het verkeer volgt de N425 (Zandstraat),  slaat vervolgens linksaf naar de Hoogbergstraat en blijft deze volgen. Deze gaat over in de Zulzekestraat, Driesstraat (met de bocht mee naar links), Bruggestraat,  Brugzavel, een klein stukje Rozenlaan en zo terug naar de Parklaan.

Fietsverkeer blijft mogelijk op de bestaande fietspaden. Op enkele plekken zal het soms nodig zijn om af te stappen en die fiets aan de hand mee te voeren. Dit wordt duidelijk aangegeven op de signalisatieborden.

De door AWV aangestelde aannemer zal de inwoners binnen de werfzone nog informeren via een infobrief. In deze infobrief zal ook de contactpersoon/werfleider worden vermeld

Meer info

http://wegenenverkeer.be/werken/structureel-onderhoud-n36-kluisbergenTerug naar alle nieuws