Printvriendelijke versie

Ocmw: thuisdiensten

Een steeds belangrijker wordende doelstelling van het OCMW is te zorgen dat bejaarden zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Hiertoe beschikt het OCMW over een aantal thuiszorgdiensten.

  1. POETSDIENST
    Wanneer de wekelijkse schoonmaakbeurt te moeilijk wordt door ouderdomskwalen, ziekte, invaliditeit enz., kunt u een beroep doen op onze dienstverlening. De schoonmaaksters zijn er om u te helpen bij het normale huishoudelijke schoonmaakwerk. Ze staan dus niet in voor uw persoonlijke verzorging of boodschappen in tegenstelling tot de gezins- en bejaardenhelpsters. De bijdrage per uur wordt berekend in functie van uw inkomen, met een maximum van 9€/uur.
  2. BEDELING WARME MAALTIJDEN
    Wanneer u door ziekte, invaliditeit of ouderdom niet meer kunt koken, hoeft u daarom nog niet uw warm middagmaal te missen. Het OCMW beschikt over een dienst die uwarme maaltijden aan huis bezorgt. Zij worden dagelijks aan huis geleverd door eentraiteur, ook op zon- en feestdagen. Wekelijksontvangt u het menu van de volgendeweek waarop u kunt aanduiden of u voor debetrokken dag al dan niet een middagmaal wenst. De maaltijden bestaan uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. De prijs per maaltijd wordt berekend in functie van uw inkomen, met een maximumvan 6,60€/maaltijd.
  3. MINDER MOBIELEN CENTRALE
    Het OCMW van Kluisbergen beschikt over een Minder Mobielen Centrale. De Minder Mobielen Centrale is er voor personen die zich niet meer kunnen verplaatsen met hun eigen wagen of het openbaar vervoer. Aan bejaarden, lichtgehandicapten en mensen in sociale noodsituaties wordt door vrijwillige chauffeurs de mogelijkheid geboden een bezoek te brengen aan familie, dokter,het grootwarenhuis, ziekenhuis, …Voorwaarde is echter wel dat het inkomen lager is dan twee maal de categorie van het leefloon. U betaalt aan het OCMW een lidgeld en aan de chauffeur een bedrag per kilometer.

OPROEP NAAR CHAUFFEURS!

In het kader van de uitbouw van deze  dienstverlening zijn wij op zoek naar vrijwillige chauffeurs die bereid zijn af en toe in te staan voor vervoer van minder mobielen. De chauffeurs krijgen een vergoeding per km en zijn verzekerd via een omniumverzekering. Indien u geïnteresseerd bent in onze thuisdiensten kunt u contact opnemen met Eveline Verstraete, maatschappelijk assistente (tel: 055/23.16.37)Terug naar alle nieuws