Printvriendelijke versie

Kluisbergen plant een vredesboom – iedereen welkom op zondag 11 november

Op 11 november 2018 zal het 100 jaar geleden zijn dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog.

Traditiegetrouw leggen we ook dit jaar in Kluisbergen n.a.v. Wapenstilstand een krans neer aan de gedenkstenen op de begraafplaatsen van onze 4 deelgemeenten.

2018 is een speciaal herdenkingsjaar en daarom zal te Berchem, op het speelpleintje gelegen op de site van De Brug en de Brugzavel (met toegang ook via de Berchemstraat), een vredesboom worden aangeplant.

Het is een eeuwenoude traditie om bij een belangrijke gebeurtenis op een centrale plaats een boom aan te planten. Op scharniermomenten, zoals na het einde van de Eerste Wereldoorlog, werden in heel wat steden en gemeenten vrijheidsbomen of vredesbomen aangeplant. Hiermee herdacht men de slachtoffers van de Groote Oorlog.

Nu, 100 jaar later, willen we samen met nog 220 andere gemeenten de gruwel van deze oorlog nog eens extra herdenken met de aanplanting van een vredesboom.
We nodigen de bevolking dan ook uit om dit plechtig moment samen met de afvaardiging van de gemeenteraad, politie en brandweer te herdenken.

Plaats van afspraak is het grasveldje naast het speelpleintje, op zondag 11 november, om 12u30.

Een delegatie van de Koninklijke Harmonie de Vlaamse Ardennen zal dit moment muzikaal opluisteren en na afloop wordt u door het gemeentebestuur in de Bibliotheek een glaasje aangeboden.Terug naar alle nieuws