Printvriendelijke versie

Techniekacademie Kluisbergen

tn_Techniekacademie

Tussen 23 januari en  15 mei 2019 zullen in de gemeente opnieuw 12 workshops georganiseerd worden voor kinderen uit het 5e en 6e leerjaar. Dit is in het kader van de Techniekacademie Kluisbergen, een initiatief van Hogeschool VIVES en het gemeentebestuur, met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen.

Dit initiatief wil kinderen op een onderzoekende wijze laten kennis maken met techniek en technologie, en bestaat reeds in verschillende gemeenten, met groot succes.

Via 12 concrete workshops worden kinderen op een unieke manier in contact gebracht met : chemie/voeding, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica.  Er is begeleiding door 2 techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek in de gemeente is voorzien en een diploma-uitreiking op het einde.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf 15 december, je aanmelden (interesse laten blijken) kan nu reeds via www.techniekacademie-kluisbergen.be. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt €50, materiaal en verzekering inbegrepen, en er is een fiscaal attest. Voor het 2e kind van hetzelfde gezin is er €5 korting.

Zit je dus in het vijfde of zesde leerjaar in Kluisbergen? Ben je graag creatief bezig? Wil je mensen helpen en de wereld verbeteren? Kriebelt het om zelf van alles te maken, maar ontbreekt het je aan basiskennis? Dan is de Techniekacademie Kluisbergen ideaal voor jou! In een leuke sfeer zal je heel wat opsteken. Je maakt kennis met gereedschap en materialen, je leert dat techniek vele gezichten heeft en je zal een aantal technische systemen maken.

Partners

Hogeschool VIVES zoekt voor de Techniekacademie Kluisbergen nog een aantal bedrijfspartners. Wie interesse heeft kan contact opnemen met rik.hostyn@vives.be.  Ook mensen met een technische of didactische bagage die interesse hebben om mentor te worden, mogen contact nemen.

Contact

•          Interesse om deel te nemen, laat het weten via www.techniekacademie-kluisbergen.be .

•          Rik Hostyn – wetenschapscommunicator hogeschool VIVES - Coördinator Techniekacademie West

Vlaanderen -  rik.hostyn@vives.be - 0496 54 86 34

•          Gemeentebestuur Kluisbergen, Lotje Demedts - (055) 23 16 15 – lotje.demedts@kluisbergen.beTerug naar alle nieuws