Printvriendelijke versie

Sluikstorten is een echte plaag!

Sluikstorters ontwijken bewust de ophaling van huisvuil of bedrijfsafval. Het gaat dan om afvalstoffen die gestort of achtergelaten worden:

  • op plaatsen waar het niet mag
  • op momenten waarop dat niet is toegelaten
  • en/of in de verkeerde bakken of containers.

Het gaat bijvoorbeeld om zakjes huishoudelijkafval die in straatvuilnisbakkenworden achtergelaten, dumpingenop anonieme locaties en het achterlaten van afval bij textielcontainers e.d.

Telkens een sluikstort gemeld wordt, rukken onze gemeentediensten uit om dit te verwijderen en de inhoud ervan te controleren. Eventuele kassabonnetjes of andere gegevens worden dan
voor verder gevolg aan de lokale politie bezorgd.

Op gebied van sluikstorten spant de Hoogbergstraat opnieuw de kroon. Ook de Zeelstraat en de Zandstraat (vooral zwerfvuil) behoren tot de ‘favorieten’. De teller van het totaal aantal sluikstorten in Kluisbergen in 2018 staat momenteel reeds op 29 stuks (waarvan 7 in de Hoogbergstraat)!

Wie betrapt wordt, mag zich aan een GAS-boete of pv met strafrechtelijke vervolging verwachten. De administratieve geldboete kan oplopen tot 350 EUR.

Ziet u een sluikstorter aan het werk, probeer dan een nummerplaat te noteren (+ merk en kleur van het voertuig) en meldt dit aan de politie. Om een sluikstort of zwerfvuil op te ruimen neemt u best contact op met de milieudienst: tel. 055/23 16 43 of milieu@kluisbergen.beTerug naar alle nieuws