Wees niet gek. Doe de tekenchek

In de loop van de maand april lanceerde het Agentschap Zorg en Gezondheid een nieuwe editie van de campagne 'Wees niet gek. Doe de tekencheck.' om mensen aan te zetten zich te controleren na een natuurbezoek.  Het advies is duidelijk en eenvoudig:

De Vlaming scoort opvallend slecht op zijn kennis over tekenbeten en over hoe je een teek verwijdert.  Meer dan de helft van de Vlamingen checkt zichzelf niet op tekenbeten nadat ze in de natuur zijn geweest. Dat blijkt uit een recente steekproef bij een duizendtal Vlamingen, uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Nochtans is dat belangrijk om ziektes zoals de ziekte van Lyme tegen te gaan.

Vooral van april tot oktober loop je risico op een tekenbeet. Het is dan belangrijk om je na een wandeling of activiteit in de natuur te controleren op tekenbeten. Dat zou een vanzelfsprekende gewoonte moeten worden.

Daarom willen we via deze weg de campagne ‘Wees niet gek. Doe de tekencheck.’ bekend maken bij de lokale besturen.  We willen vragen de boodschap mee te verspreiden bij wandelaars en natuurliefhebbers, tuinliefhebbers, jeugdbewegingen en het eigen personeel van de milieu- en groendienst.  Op de website www.tekenbeten.be vind je heel wat informatie en materiaal dat je gratis kan bestellen.  Je vindt er onder andere:

Lees alles in detail op www.tekenbeten.beTerug naar alle nieuws