KluisKaravan

De coronaperiode was een periode waarin onze veerkracht een serieuze opdoffer heeft gehad. Niet alleen voor volwassenen was dit een hele uitdaging, ook onze jongeren hebben het niet gemakkelijk gehad.

💪 Tijd voor actie!

Kluisbergen telt zo’n 700-tal jongeren tussen 10 en 18 jaar. Speciaal voor hen riepen we de KluisKaravan in het leven. De ultrahippe caravan zal dienen als mobiele ontmoetingsplaats en zal de gemeente doorkruisen. Hier zullen de jongeren binnenkort terecht kunnen voor leuke activiteiten, om andere jongeren te leren kennen, maar zeker ook met hun vragen, voor een babbel of een luisterend oor.

Er zullen tal van activiteiten georganiseerd worden om de veerkracht bij jongeren te versterken. We gaan actief in gesprek met de jongeren, voorzien een laagdrempelig vrijetijdsaanbod en leiden verschillende jongeren op zodat ze ook elkaar kunnen helpen.

❓ Vragen?

Heb je vragen over dit project? Neem dan contact op met Jamie.

🔎 In de kijker

Psychofysieke weerbaarheidstraining "HIER STA IK DAN"

“Hier sta ik!” Is een groepstraining rond mentale en fysieke weerbaarheid, voor kinderen en jongeren die het moeilijk hebben met socialeomgang (bv. onzekerheid, sociale angst) of met pestervaringen. Het programma is ruimer dan, maar deels gebaseerd op de Rots en Water methodiek.

Meer info vind je in onderstaande folder.