Recyclagepark

Wist je dat elk gezin jaarlijks 100 kg recycleerbaar afval gratis mag binnen brengen in het recyclagepark? Het systeem houdt zelf bij hoeveel kilogram je al gebracht hebt. Als je de eerste keer 45 kg gratis binnenbracht, en bij een volgend bezoek heb je 75 kg recycleerbaar afval mee, dan krijg je nog 55 kg gratis en betaal je 20 kg.

Afstandsverklaring

Indien je liever het hele jaar door gratis terecht zou kunnen met onder andere een televisie, een autoband of motorolie, dan kan je jaarlijks een afstandsverklaring ondertekenen. Voorwaarde is wel dat je enkel de afvalstoffen van onderstaande lijst aanvoert zonder dat er andere afvalstoffen bij zitten. Ander recycleerbaar afval kan je dan niet meer gratis binnen brengen. Vanaf dan moet je bijvoorbeeld voor groenafval vanaf de eerste kg betalen.

Let wel! Je mag enkel afval uit onderstaande lijst meebrengen:

  • Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA)
  • Plantaardige oliën en vetten
  • Motorolie
  • Autobanden (maximum 4)
  • Autobatterijen
  • Batterijen
  • Klein Gevaarlijk Afval (KGA)

De afstandsverklaring moet ingevuld te worden voor 13 december 2021 en is geldig van 1 januari 2022 tot 31 december 2022.

Betalingen

De betalingen in het recyclagepark verlopen via je afvalrekening van ILvA. Als je dus voldoende saldo hebt op je afvalrekening, zal je dus niets moeten doen bij het buitenrijden van het recyclagepark. De eerste 100 kilogram recyclebaar afval blijft er gratis.

Zakt je saldo onder 0 euro, krijg je nog even de tijd om je saldo in orde te brengen, maar na het verstrijken van de betalingstermijn heb je geen toegang meer tot het recyclagepark. Je kan je schuld er wel aan de zuil betalen, zodat je toch nog binnen kan.

Bedrag

0 - 2000 kg€ 0,075/kg
2001 - 5000 kg€ 0,15/kg
Meer dan 5000 kg€ 0,30/kg
Eerste 100 kg recycleerbaar afvalGratis
0 - 200 kg asbest (afzonderlijk)Gratis            

Verantwoordelijke

De inrichting en de exploitatie van het containerpark te Kluisbergen gebeurt door de CVBA INTERCOMMUNALE LAND VAN AALST (I.L.v.A.), Industriezone Zuid III, Industrielaan 2 te 9320 Aalst (Erembodegem) 

Meer info

Website ILvA