×

Huis van het Kind

In het Huis van het Kind Kluisbergen kan je terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien.

Het Huis van het Kind Kluisbergen is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die instaan voor kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning en veel meer. Lokale krachten worden er gebundeld met als doel aanstaande gezinnen en gezinnen met kinderen en jongeren zo goed mogelijk en zo dicht mogelijk bij hun leefwereld te ondersteunen.

Een gesprek bij het Huis van het Kind

Heb je als aanstaande ouder(s) of als ouder(s) van kinderen of jongeren vragen rond opvoeding? Klop dan eens aan bij het Huis van het Kind. We helpen je graag verder.

Zo gaan we te werk

Stap 1: Intakegesprek

In een eerste verkennend gesprek, luisteren we heel aandachtig naar de vragen van de (aanstaande) ouder(s). We leggen onze werkwijze en de werkwijze van de verschillende partners uit en verwijzen hen correct door indien wij niet kunnen helpen.

Stap 2: Opzoekwerk

Omdat elke situatie verschillend is, bestaat de kans dat extra opzoekwerk nodig is om correct te kunnen doorverwijzen. De betrokken ouder(s) worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van het opzoekwerk en worden, na een telefonisch of fysiek gesprek, met de juiste dienst(en) in contact gebracht.

Stap 3: Opvolging

Na verloop van tijd contacteren we de betrokkenen om na te gaan hoe de situatie geëvolueerd is en om te informeren of verdere hulp of doorverwijzing nodig of gewenst is. Er  kan steeds opnieuw een telefonisch of fysiek gesprek gepland worden.

Stap 4: Afronden

Als na het doorlopen van vorige stappen blijkt dat de (aanstaande) ouder(s) geen vragen meer hebben, wordt het ‘dossier’ afgesloten en nemen wij zelf geen contact meer op. Vanzelfsprekend kan er steeds contact opgenomen worden met ons mochten er opnieuw vragen zijn.

Contacteer ons gerust

Wil je een eerste afspraak maken? Contacteer ons dan gerust.

De partners en hun aanbod