×

Autoloze zondag op 17/09

In het kader van de ‘week van de mobiliteit’ organiseren we, in samenwerking met verschillende partners en verenigingen een autoloze zondag in het centrum van Berchem. Hierbij zullen een deel van de straten autovrij worden gemaakt en worden ondergedompeld in tal van activiteiten.  

Er zal heel wat entertainment aanwezig zijn. Zo voorzien we voor elk wat wils. Wil je je kind leren fietsen, dan kan je je inschrijven voor de workshop ‘kijk, ik fiets’. Voor de allerkleinsten voorzien we een heus ‘WK loopfietsen’. Omdat we weten dat de vraag naar een skatepark groot is, zal er een pop-up skatepark aanwezig zijn. Test je liever eens een gekke fiets uit? Ga dan naar het gekke-fietsen-parcours. Wil je weten hoe het voelt om op een elektrische fiets te rijden? Dan kan je een testrit maken. En omdat we graag fietsen in een propere omgeving, leren de sorteersmurfen ons hoe we ons afval op de juiste manier sorteren. Aangevuld met leuke springkastelen, is een hele middag vol plezier verzekerd!  

Los van de vele vormen van amusement willen we ook informeren en sensibiliseren. Zo zullen onder andere de politie en de brandweer, onze dienst mobiliteit, onze sociale dienst en het rode kruis aanwezig zijn om toelichting te geven. 

Naast dit alles zijn ook onze jeugd- en sportverenigingen van de partij om het geheel verder te omkaderen.   

Een middag waar de zwakke weggebruiker voor één keer koning is van de weg. Step, stap, trap of skate dus gezellig mee op deze ‘autoloze zondag’.  

! Opgelet: voor het wk loopfietsen en de workshop ‘Kijk, ik fiets’, is vooraf inschrijven via onze reservatietool (reservaties.kluisbergen.be) noodzakelijk. De plaatsen zijn hier immers beperkt! Inschrijven is mogelijk tot en met 14 september.