×

Bewegen op verwijzing

Ook in Kluisbergen

Meer bewegen om mentaal en fysiek sterk te blijven? Laat je persoonlijk coachen door een professional.

Meer bewegen in deze tijden? Voor de een is dat een eitje, de ander weet niet hoe hij daaraan begint of dat überhaupt volhoudt. Gelukkig zijn er hulplijnen. Zoals een coach die samen met jou simpele manieren zoekt om elke dag wat actiever te zijn in en rond het huis.

Zo’n coach wordt voluit een ‘Bewegen Op Verwijzing-coach’ genoemd. ‘Op Verwijzing’, omdat deelnemers van zo’n coachingtraject normaal via de huisarts terechtkomen bij deze speciaal opgeleide coach. Maar aangezien onze huisartsen zich nu focussen op urgente zaken zoals de coronacrisis, is die ‘op verwijzing’ tijdelijk niet nodig. Met andere woorden: iedereen die niet genoeg beweegt, veel langdurig stilzit en nood heeft aan meer beweging, kan zo’n coach inschakelen. En dat meer bewegen is nu belangrijker dan ooit, zowel op fysiek als op mentaal vlak. Want in deze tijden met minder sociale contacten en grote onzekerheden doet zo’n ondersteuning voor meer beweging echt goed.

Laagdrempelige, persoonlijke aanpak

Hoe gaat een Bewegen Op Verwijzing-coach precies te werk? Vooral: op maat. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft die deelnemer hiervoor van op de zijlijn motiveren en aanmoedigen. En het gaat niet om dure sportabonnementen maar om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving. Lang verhaal kort: de coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Een project met bewezen effect

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven, onder andere in samenwerking met Sport Vlaanderen, dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. Vandaag zijn er 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen.

Of Beweging Op Verwijzing aanslaat? Uit onderzoek blijkt van wel: meer dan 7 op de 10 deelnemers geeft aan zich algemeen beter te voelen, 5 op de 10 kan beter met problemen om en 4 op de 10 zegt beter te slapen na Bewegen Op Verwijzing.

Gewoon doen!

Lijkt dit je wel wat? Of twijfel je nog? Neem contact op met de Bewegen Op Verwijzing-coach en je bent vertrokken. Vooraf zal de coach afstemmen met jouw huisarts. En wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Wie dus meer wil bewegen en een duwtje in de rug nodig heeft: ‘t is het moment. 

Wie is de Bewegen Op Verwijzing-coach in Kluisbergen?

Voor de regio Ronse-Kluisbergen is Nathalie Monnier aangesteld als beweegcoach. Je kan haar telefonisch of per e-mail bereiken.

Meer info nodig?

Bekijk hier de folder