Verjaardagen

Een verjaardag kan zeker en vast ook in de klas gevierd worden. En geschenkjes horen daar vaak bij. Echter, kleine individuele geschenkjes (potloodjes, balpennen, popjes, …) kosten veel geld en gaan vaak al na een paar dagen stuk of verloren. Daarom delen wij die niet uit.

Een traktaat met fruit of groentjes of een klein geschenk voor de hele klas lijkt ons een beter idee. Zo kan er bijvoorbeeld een leuk (voor)leesboek voor de klasbibliotheek geschonken worden. Een geschenk waar heel veel kinderen nog lang plezier aan zullen beleven. We willen wel benadrukken dat een geschenk voor een verjaardag geen verplichting is.

Uit het voorgaande blijkt ook dat er bij verjaardagen geen bruisende frisdranken of snoep meer kunnen genuttigd worden. Dit kunnen we niet toelaten. De traktaties zullen niet meegegeven worden met de kinderen of zullen op school niet genuttigd worden. Een gezond alternatief zoals een appel of een ander stuk fruit of groente kan natuurlijk wel. Samen met de kinderen uit de klas zorgen wij er op school voor dat de verjaardag van een kind nooit onopgemerkt voorbijgaat.

Uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes kunnen op school uitgedeeld worden indien ze voor élk kind van de klas bedoeld zijn. We verplichten hiermee geenszins de ouders om alle kinderen van de klas uit te nodigen.